De honden in het dierenpension:

Ons dierenpension heeft ruimte voor in totaal 24 honden. We hebben bewust gekozen voor een klein pension zodat we veel aandacht kunnen geven aan de gasten. De honden kunnen zo individueel begeleidt worden. Dat vinden de honden erg prettig. Ook wij vinden een nauw contact met de honden erg fijn. Uiteindelijk hebben we de verantwoordelijkheid over de hond van een ander. Daar moeten we zorgvuldig mee om gaan.Doordat we de hondenschool al meer dan 23 jaar runnen hebben we erg veel verstand van honden en hun gedrag gekregen. Daar hebben we erg veel gemak van in het pension. We begrijpen de taal van de hond en hun gedrag. Het liefst plaatsen we een hond samen met een ander hond. Dit omdat de hond een roedeldier is die erg graag samen met een soortgenoot optrekt. Zeker in een vreemde omgeving. Zo hebben ze vriendschap aan elkaar. Wel houden we rekening met de karakters. We plaatsen alleen honden bij elkaar die ook leuk samen kunnen. Soms is dat een hele puzzel, maar wel een leuke. 

De honden hebben een verwarmde binnenkennel van 2,5 x 2 meter. In die kennel staat hun mand en de hele dag kunnen ze drinken in die kennel. Overdag als het goed weer is mogen ze ook in de buitenkennel. Deze is overdekt en is 2,5 meter bij 2 meter. Deze kennel heeft veel zon. Hij ligt op het zuiden. 
Verder hebben we 2 speelweiden. Deze speelweiden zijn elk 150 m2 groot en bestaan uit zand en gras. Enkele malen per dag mogen ze daarop spelen en hun behoefte doen. Dat mogen ze alleen met hun maat. Dus we laten niet al de honden tegelijk spelen. Hierdoor krijgt de hond zijn beweging en hoeft hij zijn behoefte niet in de kennel te doen. 

De honden krijgen 2 keer per dag eten. 's Ochtends na het luchten en 's avonds rond 18.00 uur. Verder krijgen de honden in de avond eventueel diner. Uiteraard kunnen we ook 2 keer per dag brokken geven. Het is maar wat u wilt. Voor de slechte eters doen we wat vlees door het eten. Bij de honden gebruiken we de Club Professionel CC + HE brokken Royal Canin Dit zijn erg goede voedingslijnen.
Wilt u dat de hond zijn eigen voer krijgt dan kan dat uiteraard ook. U moet het dan meenemen zodat we het kunnen voeren zoals u het wilt. Eigen voer geeft geen korting in de pensionkosten.

Medicijn toediening is geen probleem. We hebben verder een dierenarts die bij ons komt. Uiteraard kunnen we ook uw eigen dierenarts raadplegen als er iets mocht gebeuren. 

We willen met veel plezier uw hond verzorgen en onze uitdaging is:
Om hem net zo vrolijk terug aan u mee te geven als toen hij kwam!